Nieuwsberichten

foto: Geert Koops Noordtrot

Colonel begint seizoen met klinkende overwinningVictoria Park Wolvega, 21-01-2022

Met de winst in de Prix Feydeau Seven op de baan van Victoria Park in Wolvega is Colonel zijn drafsportjaar 2022 goed begonnen. Deze overwinning betekende tevens de derde zege op rij.

Bij deze gelegenheid werd Colonel in de sulky begeleid door Robbin Bot. Ook hij kon de ruin dermate motiveren dat er na 2.600 meter een even overtuigende als verdiende zege uit de bus rolde. Deze keer liet Colonel een kilometertijd van 1.16 rond noteren.

Colonel is een Franse ruin van Goetmals Wood uit de Coktail Jet-merrie Royale Star. Het paard won in Frankrijk koersen op de grote banen als Vincennes en Enghien en was o.a. vijfde in de Finse Kymi Grand Prix. Colonel werd voorheen getraind door Jean Michel-Bazire, een absolute grootheid in het Franse koerswezen. Tegenwoordig staat de ruin onder de hoede van Henk Grift.

In totaal verdiende Colonel ruim 607.000 euro en heeft hij een record van 1.11,2. Het paard werd gefokt door Ecurie des Charmes, een instituut in de Franse fokkerij. De ruin is sinds medio 2021 in ons bezit.

foto: Geert Koops Noordtrot

Colonel dendert door in de Grote Kerstprijs.Victoria Park Wolvega, 24-12-2021

Na z’n eerste Nederlandse zege afgelopen week, heeft Colonel de smaak te pakken. De tweede opeenvolgende zege van de Franse ruin kwam tot stand in de Grote Kerstprijs, een koers met een schitterende historie die elke eigenaar graag een keer gewonnen wil hebben.

Trainer Henk Grift deed ook voor deze keer een beroep op catchdriver Jaap van Rijn. Het gezegde “never change a winning team” deed ook in deze koers opgeld want Colonel won opnieuw overtuigend.

In de koers over 2.600 meter uit de banden moest Colonel dit keer de strijd aan gaan met paarden uit de Nederlandse topklasse en ook dit leverde geen problemen op voor de Fransman. Colonel versloeg paarden als Hambo Transs R en Falco op overtuigende wijze.

Colonel had dit keer genoeg aan een kilometertijd van 1.15,1. De zege werd beloond met 3.500 euro.

foto: Geert Koops Noordtrot

Eerste Nederlandse zege voor ColonelVictoria Park Wolvega, 17-12-2021

Op de baan van Victoria Park Wolvega heeft Colonel de eerste zege in onze kleuren behaald. De zoon van Goetmals Wood en Royale Star schreef op de Friese baan de winterfinale van de Trotteur Francais Diamond Challenge, de competitie voor Franse paarden uit de hoogste winklasse, op zijn naam.

In handen van catchdriver Jaap van Rijn toonde Colonel zich de sterkste in een vol veld met tien paarden. Daarbij wees hij concurrenten als Everest Vedaquais en Duke of Carless resoluut naar de plaatsen.

Deze zege in het nummer over 2.600 meter was goed voor een beloning van 5.000 euro. Colonel finishte in een kilometertijd van 1.14,5.

foto: Albert Dilling Photography

True Blue winst op laatste dag drafbaan GroningenGroningen, 01-08-2021

Op zondag 1 augustus stond de laatste meeting in het Groninger Stadspark op het programma. De lommerrijke drafbaan in het Stadspark moet plaats maken voor een evenemententerrein. Het publiek was in grote getale naar de drafbaan gekomen en zorgde op deze manier voor een afscheid in stijl. Voor de dravers betekende het een unieke kans op eeuwige roem door op deze slotdag te winnen.

Al direct in de eerste koers zorgde True Blue er voor dat zijn naam voor altijd aan de geschiedenis van de drafbaan in Groningen verbonden blijft. In handen van zijn trainer/pikeur Patrick de Haan stelde de driejarige Maharajah-dochter orde op de zaken in haar opdracht over 2.300 meter.

Op een natte drafbaan finishte de merrie in een kilometertijd van 1.19,3 en daarmee troefde ze haar directe concurrenten Lovesong en Louis Mon Ami af.

Voor True Blue betekende het de tweede zege uit slechts 4 starts.

foto: archief Team Huybers

Prosperous als vanouds op Franse bodemEnghien, 24-7-2021

Na een wat mindere prestatie in de JJ Turf Cup medio juni op de baan van Victoria Park is Prosperous even aan de kant gegaan voor een kleine break. Daarna heeft trainer Henk Grift de ruin langzaam opgetraind en afgelopen zaterdag mocht Prosperous op de baan van Enghien weer laten zien waar toe hij in staat is.

In de, met 58.000 euro gedoteerde, Prix de la Porte Montmartre was de ruin toevertrouwd aan de Belg Dominique Locqueneux en samen trokken zij ten strijde tegen een select Europees gezelschap paarden uit de winsomklasse tot 254.000 euro.

Met startnummer vier was Prosperous snel achter de startauto vertrokken om zo de leiding te nemen. Eastwood Park nam de leiding even over maar als in een rochade was het Prosperous die opnieuw de leidende positie overnam. Daarmee was de koers in feite gelopen want toen het na 2.100 meter op een sprint aankwam was er geen van de concurrenten die een passend antwoord op het slotakkoord van Prosperous kon geven.

Prosperous zegevierde uiteindelijk in een mooie 1.13,5 en verdiende daarmee 28.600 euro. Daarmee was deze zege zijn meest lucratieve overwinning tot op heden. De totale winsom van Prosperous bedraagt nu 273.454 euro.

foto: archief Albert Dilling

Zion Font laat verpletterende indruk achter na winst in V75Axevalla (Zweden), 24-7-2021

Met zijn zege in de Consils lopp, een onderdeel van de Zweedse V75 op de baan van het Zweedse Axevalla, heeft Zion Font een verpletterende indruk achter gelaten.

De winst betekende niet alleen de 18e zege uit slechts 21 starts maar het feit dat Zion Font zichtbaar speelde met z’n Zweedse concurrenten was dermate indrukwekkende dat het commentatrice Annette Lennon in een heuse jubel stemming bracht. Met name het feit dat Zion Font in de laatste meters richting de finish nog met z’n oren speelde was iets dat men in Zweden niet vaak ziet.

Zion Font zegevierde uiteindelijk in een kilometertijd van 1.11,7 over 2.140 meter en dat was goed voor een cheque van ruim 10.700 euro. Daarmee tilde Zion Font zijn totale winsom naar ruim 53.600 euro.

Zion Font werd in Italië gefokt uit Village Mystic en Silhouette Spin en is in gezamenlijk bezit met Patrick Davidson. Het paard wordt getraind door Jeroen Engwerda en in de koers gereden door wereldkampioen Rick Ebbinge.

foto: Noordtrot (Geert Koops)

Lockheed Draviet op schema richting Duitse klassiekersVictoria Park, 9-7-2021

Zo aan het begin van de zomer beginnen de kanshebbers op het grote geld in de Duitse klassiekers voor driejarigen zich te melden en ook dit jaar hebben wij, met Lockheed Draviet, weer een ijzer in het vuur. Al vanaf z’n eerste start geldt de zwartbruine hengst als een groot talent met aspiraties.

Op de baan van Victoria Park zette Lockheed Draviet een start in de Prix Wines & Spirits om een klinkende zege. In handen van gastrijder Robin Bakker liet Lockheed Draviet er geen twijfel over wie zich de sterkste van het veld met 11 paarden mocht noemen en zegevierde de hengst in een kilometertijd van 1.14,9 over 2.100 meter. Het betekende de tweede winst uit vier starts.

Met deze prima prestatie toch Lockheed Draviet op 25 juli naar de Derbybaan van Berlijn voor een start in het Buddenbrock Rennen. In deze belangrijke koers had de loting er al voor gezorgd dat winst een praktisch onmogelijke opdracht zou worden.

Met startnummer acht ging Lockheed op weg in een veld met louter toppaarden. Good old Thomas Panschow gaf het paard echter een prachtige rit waarbij Lockheed Draviet het beste voor het laatste bewaarde en met een strakke sprint de tweede plaats voor zich op wist te eisen.

Lockheed Draviet finishte in een kilometertijd van 1.14,3 over 1.900 meter en verdiende 6.250 meter. De getoonde tijd betekende tevens een nieuw record. Een mooie opsteker voor de draver die we samen met Arnold Mollema fokten en die ook nog steeds in gezamenlijk bezit is. Lockheed Draviet is een zoon van de Amerikaan Trixton uit Revolution Bi.

foto: archief Albert Dilling

Zion Font wint “Duindigt baan van de waarheid – prijs”Duindigt, 27-06-2021

Na een enerverende winter waarbij Zion Font onverminderd de ene zege aan de andere reeg, genoot de Italiaanse ruin de afgelopen maanden van een welverdiende vakantie. Met een start in de 7e koers op Duindigt kwam echter een officieel einde aan deze vakantie.

De rustperiode heeft Zion Font goed gedaan want in het nummer over 2.100 meter zegevierde het paard weer als vanouds. In de koers voor paarden met een winsom tot 200.000 euro toonde Zion Font zich de sterkste in een kilometertijd van 1.15,3. Het betekende al weer de 17e zege uit 20 starts.

De volgende opdracht voor Zion Font ligt op de baan van het Zweedse Axevalla waar hij eind juli zal aantreden in een hoog gedoteerde V75-koers!

foto: Renbaan Duindigt

Eén uit één voor True BlueDuindigt, 30-05-2021

De Zweedse gefokte True Blue maakt eind mei de nodige indruk op de baan van Duindigt. De zoon van Maharajah zette daar z’n debuttkoers direct om in de volle winst.

In handen van Patrick de Haan (ook trainer van het paard) liet True Blue er in een veld van 13 paarden geen twijfel over bestaan wie de baas van de meute was.

True Blue zegevierde in een knappe 1.17,5 over 2.000 meter en daarmee verdiende het paard z’n eerste haver.

True Blue werd in 2019 aangekocht tijdens de Elitauktion in Zweden!

foto: archief Facebook

Prosperous ook onder het zadel onklopbaarLe Croise-Laroche, 26-05-2021

Dat Prosperous inmiddels een vaste waarde op de Franse koersbanen is mag inmiddels bekend zijn. Dat hij ook onder het zadel uit de voeten kan is nieuw!

Op de baan van Le Croise-Laroche bewees de Zweedse ruin dat hij ook onder het zadel met de besten mee kan. Speciaal voor deze koers was de Frans topper Eric Raffin bereid gevonden om Prosperous te rijden. in de, met 39.000 euro gedoteerde, PRIX DES PMU DE LA METROPOLE LILLOISE, bewezen Raffin en Prosperous dat ze beiden van zeldzame klasse zijn.

Raffin bracht zijn pupil rustig op de benen maar na 1.000 meter koers was het genoeg en werd de leiding overgenomen om die vervolgens niet meer uit handen te geven. Uiteindelijk won Prosperous het nummer over 2.850 meter met overmacht in een kilometertijd van 1.12,3.

De zege was goed voor 13.950 euro en daarmee komen de totale verdiensten van Prosperous nu uit op 247.054 euro.

foto: Wikipedia

High Darling de sterkste in Gelsenkirchen.Gelsenkirchen, 19-05-2021

Op de baan van Gelsenkirchen heeft High Darling z’n eerste overwinning behaald.

In de Preis von Tarbes was High Darling z’n 10 concurrenten te snel af in een koers over 2.000 meter. In handen van Michael Nimczyk zegevierde High Darling in een kilometertijd van 1.16,4 waarmee de ruin 1.300 euro verdiende.

High Darling is een product van de hengst Prodigious uit Virgin Darling. Het paard wordt getraind door Henk Grift.

foto: Remon Stroomer

Opnieuw winst voor Bijou NoirDuindigt, 16-05-2021

Nog geen twee weken na z’n winst op Bevrijdingsdag heeft Bijou Noir opnieuw toegeslagen op de baan van Duindigt.

Dit keer was de hengst van Raja Mirchi de snelste in de 19 mei 1906-2021 115 jaar Renbaan Duindigt-prijs””, een koers over 2.000 meter.

Bijou Noir kreeg zijn concurrenten op de knieën door te finishen in een kilometertijd van 1.18,3 en hij verdiende met z’n zege 550 euro waarmee de teller na 7 koersen op 1.440 euro staat.

Bijou Noir wordt getraind door Patrick de Haan die het paard ook in de koers rijdt.

foto: Jägersro Travban

Chased wint op de baan van JägersroJägersro, 13-05-2021

Sinds 1 april jl. is Chased in ons bezit. De vierjarige Zweedse ruin stond al bij Patricia v.d. Meer in training maar koerst nu in de Draviet kleuren. Dat deed hij op 13 mei jl. ook op de baan van Jägersro alwaar hij de “Skånska Travamatörklubben 75 år – KGB-priset”op zijn naam schreef.

In handen van Staffan Nilsson was Chased de sterkste in een veld van tien. Na 2.140 meter klokte Chased af in een kilometertijd van 1.16,4. Voor zijn overwinning werd Chased beloond met een premie van 35.000 Zweedse kronen. Daarmee tilde hij z’n totale winsom naar 150.000 kronen terwijl z’n record nu op 1.13,2 staat.

Chased is een bruine ruin van One Too Many uit de Donato Hanover-merrie Quarry.

foto: archief Facebook

Prosperous 2e op de heilige grond van VincennesParis - Vincennes, 09-05-2021

Na bijna 5 maanden niet op Franse bodem gekoerst te hebben zocht Prosperous op 9 mei jl. direct weer de zware competitie op de baan van Vincennes op.

Voor een start in, de met 56.000 euro gedoteerde, Prix de Menton was Prosperous gekoppeld baan de Belg Dominique Locqueneux. De Belg stuurde Prosperous na de start direct naar de leiding. Van daaruit controleerde Prosperous de koers en kwam het tot een prachtige finish waar Prosperous zich nipt gewonnen moest geven aan Djembe d’Orgeres.

Na 2.850 meter bracht Prosperous een kilometertijd van 1.14,3 op de klokken. De prestatie was goed voor een cheque van 14.000 euro!

foto: Remon Stroomer

Eerste zege voor Bijou NoirDuindigt, 05-05-2021

Op de baan van Duindigt heeft Bijou Noir zijn eerste zege behaald. De Zweedse hengst schreef er op bevrijdingsdag de “5 mei bevrijdingsdag – prijs” op z’n naam.

In handen van trainer Patrick de Haan toonde Bijou Noir zich de sterkste in een veld van 11 paarden. Na 2.000 meter bleef de chronometer staan op een kilometertijd van 1.18,4. De zege was goed voor een winstpremie van 550 euro.

Bijou Noir is een Zweeds geregistreerde hengst van Raja Mirchi uit de Chocolatier-merrie Karin Journey. Het paard werd in 2018 tijdens de Kriteri Auktion in Zweden door ons aangekocht!

archieffoto: Facebook

Prosperous terug met winst in GelsenkirchenGelsenkirchen, 01-05-2021

In z’n laatste optreden op de baan van Mons liep Prosperous helaas tegen een uitschakeling aan maar dat zette de ruin vandaag in Gelsenkirchen weer even recht.

Met de winst in het Wetstar TV – rennen liet Prosperous zien dat het met de vorm nog steeds uitstekend gesteld is. In een veld van 8 paarden van kaliber (o.a. Inspector Bros, Emilion en Fabio Bianco) finishte Prosperous als eerste in een kilometertijd van 1.13,0.

Het betekende de 22e zege voor de zoon van Prodigious. De winst was goed voor een premie van 2.000 euro.

Flabbergasted pakt tweede overwinning van het jaar.Carpentras, 11-04-2021

In het Franse Carpentras heeft Flabbergasted de tweede zege van het seizoen behaald. Op het Franse gras schreef de ruin de Prix Chateau de Segnies op zijn naam.

Na de start stuurde Sophie Blanchetiere de aan haar toevertrouwde Flabbergasted beheerst op pad en bij het ingaan van de eerste bocht lag de forse ruin in vijfde positie. Al snel daarna stuurde de voormalig Franse kampioene bij de amateurs haar paard naar het front en daarmee was de basis voor de zege gelegd.

Flabbergasted controleerde de koers en liep op weg naar de finish steeds verder weg bij de concurrentie.

Het betekende de tweede zege dit jaar van Flabbergasted want op 20 maart had hij met dezelfde rijdster ook al gewonnen op de baan van Salon de Provence.

Flabbergasted is in gezamenlijk bezit met Arnold Mollema die het paard tot medio 2019 ook trainde. Daarna verhuisde Flabbergasted naar de stallen van Yannick Alain Briand. Onder zijn hoede won Flabbergasted inmiddels vier koersen. In totaal verdiende de zoon van Qualypso Jiel en Tess Merett nu een kleine 50.000 euro. Daaraan koppelde hij een record van 1.14,9/2.600m.

archieffoto: Facebook

Prosperous behoudt ongeslagen status in 2021Gelsenkirchen, 01-04-2021

Ook de 2e start van dit jaar leverde voor Prosperous een overwinning op. Nadat half februari werd gewonnen op de baan van het Belgische Mons was het ovaal van Gelsenkirchen dit keer het toneel van de dadendrang van Prosperous.

In de Wettstar April-Pokal trof de Zweedse ruin zeven concurrenten waaronder Mr Bathuan Byd, General Lee en Great Gatsby As. De wedders hadden, in grote getale, gekozen voor Prosperous want het paard vertrok aan 1.10 als grote favoriet.

Na de start liet Prosperous het geweld om de leiding aan zich voorbij gaan en vertrok als vierde paard. Bij het uitkomen van de eerste bocht zette catchdriver Jaap van Rijn zijn paard aan tot wat meer snelheid en bij het ingaan van de tweede bocht lag Prosperous aan de leiding.

Daarmee was de koers gelopen. Prosperous controleerde het nummer en kwam niet meer in gevaar. Prosperous finishte na 2.000 meter in een kilometertijd van 1.14,4. De Duitse jury gaf de prestatie van de ruin het predicaat “überlegen”.

De winst was goed voor 1.400 euro en daarmee komt het jaartotaal na twee koersen uit op 4.150 euro. In totaal staat de teller nu op 217.104 euro. Sinds zijn komst naar onze stallen won Prosperous 12 koersen.

Prosperous is een zoon van de Fransman Prodigious en de Zweedse merrie Glorify. De inmiddels 7-jarige ruin wordt getraind door Henk Grift!

archieffoto: Facebook

Dubbelsag in Mons dankzij Prosperous en Karl SchermerMons, 19-02-2021

Op de baan van het Belgische Mons hebben we afgelopen vrijdag een dubbelslag  geslagen. Dankzij de dadendrang van Prosperous en Karl Schermer konden we opnieuw twee zeges aan het totaal toevoegen.

De eerste winst kwam voor rekening van Prosperous. De Zweedse ruin had van zijn trainer Henk Grift een kleine pauze gekregen en keerde na 2 maanden terug in koers. Dit betekende direct een fikse uitdaging voor de ruin want in de Grote Prijs der Wintersprinters moest Prosperous het opnemen tegen paarden van kaliber zoals Viking d’Hermes en Giovanni Bianco.

Het leverde uiteindelijk geen probleem op voor de Prodigious-zoon want Prosperous ging direct ter zege in een puike 1.12,9 over 1.750 meter. Daarmee verdiende Prosperous €. 2750. Daarmee staat de teller nu op ruim 215.700 euro.

Daags na het succes in Mons werd Prosperous tijdens een speciale uitzending van Wolvega Live uitgeroepen tot Paard van het Jaar. Daarmee schaarde Prosperous in een illuster rijtje met namen als Henri Buitenzorg, Speedy Volita, Udo Quick, Uno Hazelaar, Action Skoatter, Vriend, Intact Hornline, Russel November, Goofy Greenwood e.v.a.

De tweede zege van de meeting kwam tot stand in de laatste koers. Daarin maakte Karl Schermer een einde aan zijn maiden status. De zoon van Varenne en Golden Girl zegevierde in zijn tweede loopbaanstart in een mooie 1.19,5 over 2.300 meter en verdiende daarmee zijn eerste 1.000 euro. Karl Schermer wordt getraind door Jeroen Engwerda en gereden door Rick Ebbinge. Het paard is in gezamenlijk bezit met Patrick Davidson en Casper Veldink.

archieffoto: Albert Dilling

Opnieuw winst voor Zion FontMons, 29-01-2021

Aan deze zegereeks van Zion Font lijkt maar geen einde te komen. Afgelopen vrijdag behaalde de ruin al weer zijn zevende, opeenvolgende overwinning.

Opnieuw was de baan van het Belgische Mons het toneel van de dadendrang van de inmiddels zesjarige ruin. Na een wat aarzelende start waarbij Zion Font de nodige meters verloor, stelde het paard orde op zaken. In een snelle 1.13,9 over 2.275 meter uit de banden versloeg Zion Font zijn concurrenten. Naast de snelste tijd van de avond leverde de zege ook een mooie cheque van 2.250 euro op.

Inmiddels staat de teller van Zion Font op ruim 40.170 euro, een bedrag dat hij in slechts 19 koersen bijeen draafde. Zion Font is in gezamenlijk bezit met Patrick Davidson.

foto: Facebook

Schitterende zege voor Coutinho op de baan van Halmstad.Halmstad, 25-01-2021

Op 25 januari jl. heeft Coutinho zijn tweede overwinning behaald. Op de baan van Halmstad zegevierde de, inmiddels vijfjarige, ruin in de vijfde koers van de meeting.

In handen van Martijn de Haan finishte Coutinho in een kilometertijd van 1.15,5 over 1.609 meter. De zege was goed voor een premie van 30.000 Zweedse kronen.

Coutinho is een zoon van Zola Boko uit de Conway Hall-merrie Belle Boko. Het paard werd gefokt door de Zweed Jan Johansson en werd door ons op de Kriteri Auktion van 2017 aangekocht. Coutinho begon zijn loopbaan in Nederland bij Patrick de Haan en verhuisde begin 2020 naar de stallen van Patricia v.d. Meer. Inmiddels heeft Coutinho een record van 1.13,4 en verdiende hij ruim 174.000 kronen.

archieffoto: Albert Dilling

Zion Font en Kamehameha Boko zorgen voor een dubbel in MonsMons, 15-01-2021

Op de baan van het Belgische Mons stond afgelopen vrijdag de 2e Nederlandse meeting van het jaar op het programma. Voor ons kwamen Zion Font en Kamehameha Boko aan de start en beide paarden wonnen hun opdracht deze avond.

Zion Font was de eerste die deze avond aantrad. In de 2e koers van de meeting, de Weber Winter Cup, moest de Italiaan het opnemen tegen acht concurrenten. Zion Font vertrok aan een cote van 1,20 en dat gaf aan dat het paard de torenhoge favoriet in dit nummer was, dit ondanks de aanwezigheid van geduchte tegenstanders zoals Hindy Heikant en King Schermer.

Direct na de sart bleek dat de wedders het goed gezien hadden. Zion Font schoot naar de leiding en daar hield Rick Ebbinge zijn pupil gedurende de hele koers. Met nog een halve ronde te gaan voerde Ebbinge het tempo op en hierop had de rest van het veld geen antwoord. Zion Font won vrij gemakkelijk gevolgd door Hindy Heikant en King Schermer. Daarbij toonde Zion Font een kilometertijd van 1.13,9 en boekte hij z’n 6e opeenvolgende zege en z’n 15e in totaal. De winst was goed voor een premie van 2.250 euro en daarmee staat de teller nu op een kleine 40.000 euro.

In de slotkoers van de meeting bracht Patrick de Haan Kamehameha Boko voor ons aan de start. De ruin van Zola Boko en Flourish Boko trad voor de vierde keer aan in een koers. In zijn drie eerdere starts liep de ruin steeds in het geld maar wist hij nog niet te winnen.

In de Wolvega Live Trophy zat het koersverloop mee. De Haan lag aan de voordelige binnenkant vast achter de leidende paarden maar kreeg precies op tijd ruimte. Op behendige wijze stuurde hij Kamehameha Boko naar het front waar hij zich met een stugge eindsprint Klaas J Boko van het lijf wist te houden en zegevierde in een nette 1.18,5.

Kamehameha Boko heeft de Zweedse nationaliteit en werd tijdens de Kriteriauktion van 2018 door Patrick de Haan aangekocht. In de zomer van het afgelopen jaar verhuisde het paard naar onze stallen.

archieffoto: Albert Dilling

Zion Font blijft heersen in Nederlandse koers op Belgische bodem.Mons, 25-12-2020

Op eerste kerstdag gaf Zion Font de feestdagen een extra glans met zijn 14e overwinning uit 17 starts. Op de baan van het Belgische Mons werd de finale van de Boko Champions Challenge een prooi voor de Italiaanse zoon van Village Mystic en Silhouette Spin.

Naast het winnen van dit winterkampioenschap was de koers ook voor pikeur Rick Ebbinge van groot belang. Hij was met collega Jaap van Rijn in een felle strijd om het landskampioenschap en kon in deze koers opnieuw een belangrijke stap in de goede richting zetten, temeer omdat in van Rijn met Hindy Heikant in dit nummer de belangrijkste tegenstander was.

Zion Font liet er echter green gras over groeien en won het nummer met groot machtsvertoon. Alleen Hindy Heikant kon enigszins in de buurt blijven maar de rest van het veld finishte op gepaste afstand. Zion Font zegevierde in een kilometertijd van 1.13,8 over 2.300 meter en verdiende met deze zege 4.000 euro. Daarmee sluit de ruin het jaar 2020 af met 11.500 euro aan verdiensten, een bedrag dat hij in slechts vier koersen bijeen sprokkelde. Zijn totale verdiensten bedragen nu 37.678 euro. Rick Ebbinge mocht zich na deze kerstmeeting opnieuw kampioen van Nederland noemen.

Zion Font had twee weken geleden op deze baan ook de Winter Stayers Cup al op zijn naam geschreven. Ook bij die gelegenheid nam Rick Ebbinge de leidsels ter hand. Zion Font zegevierde in een kilometertijd van 1.18,6 over 2.840 meter.

archieffoto: Team Huybers

Ook 7e onderdeel van de Gold serie in Berlijn prooi voor ProsperousBerlijn, 29-11-2020

In Berlijn weten ze inmiddels wie Prosperous is. De ruin won er dit jaar al vierkoersen en bij de totalisator levert een overwinning van Prosperous inmiddels niet meer dan een “eigen geldje” op.

Afgelopen zondag boekte de Zweedse ruin er zijn vierde zege. Dit keer was het 7e onderdeel van de Gold Serie de opdracht en opnieuw liet Prosperous er geen twijfel over bestaan wie zich momenteel de sterkste draver van Berlijn mag noemen.

In het nummer over 2.020 meter vertrok Prosperous uit het tweede band maar bij het ingaan van de eerste bocht had het paard de aansluiting bij het veld inmiddels al gevonden. Wat volgde was een herhaling van “de show” van twee weken geleden. Prosperous nam na driekwart ronde de leiding om deze vervolgens niet meer af te staan.

De ruin zegevierde uiteindelijk in 1.14,4 en mocht opnieuw 4.400 euro aan zijn winsom toevoegen. Die komt daarmee uit op ruim 210.000 euro. Van dit bedrag verdiende Prosperous in 2020 zo’n 82.000 euro. Het paard wordt gereden door Jaap van Rijn en getraind door Henk Grift.

archieffoto: Albert Dilling

Ook tweede VP-start Zion Font in België goed voor winstMons, 27-11-2020

Zo’n tien dagen na zijn succesvolle rentree op de baan van Mons was deze Belgische baan opnieuw het toneel van de dadendrang van de Italiaanse ruin.

In de Prix Paris Turf was Zion Font wederom de sterkste en liet het paard er geen twijfel over bestaan wie zich na de gevraagde 2.300 meter de winnaar mocht noemen.

In de stijl die zo kenmerkend is voor wereldkampioen Rick Ebbinge, “cool and collective” schreef Zion Font de koers op zij naam in een mooie 1.15,3 en verdiende hij 2.500 euro.

Voor Zion Font was het de 15e zege uit 12 starts. In die starts verdiende Zion Font ruim 31.000 euro.

Zion Font wordt getraind door Jeroen Engwerda terwijl Rick Ebbinge zijn vaste pikeur is. We hebben Zion Font in gezamenlijk bezit met Patrick Davidson.

archieffoto: Albert Dilling

Winnende rentree voor Zion FontMons, 17-11-2020

Op 7 december van het afgelopen jaar liep Zion Font zijn laatste koers op de baan van Victoria Park Wolvega. Daarna ging de Italiaan ruim 10 maanden aan de kant.

Pas op 17 november maakte de Village Mystic-zoon zijn rentree. Omdat het koersen in Nederland nog steeds niet is toegestaan vanwege de maatregelen i.v.m. Corona, wijkt het Nederlandse trainersgilde regelmatig uit naar het Belgische Mons.

In de Prix de Duindigt heerste de ruin weer als vanouds zegevierde in het nummer over 2.300 meter. Daarbij liet Zion Font een kilometertijd van 1.14,5 aantekenen waarmee hij bijna een halve seconde sneller was dan zijn voornaamste tegenstanders.

Zion Font boekte zijn elfde overwinning uit slechts 14 starts.

archieffoto: Team Huybers

Prosperous stoomt door en wint in Berlijn ook een onderdeel van de Gold SerieBerlijn, 15-11-2020

Een kleine maand na zijn zege in het Garf Kalman Hunyadi  Rennen in Wenen was Prosperous ook succesvol op de baan van Berlin Mariendorf.

Op de baan van de Duitse hoofdstad vertrok de Prodigious-zoon aan een cote van 1 tegen 1 als torenhoge favoriet. Direct na de start bracht Jaap van Rijn, de aan hem toevertrouwde, Prosperous rustig op de benen om vanuit het tweede spoor de leider op te zoeken. Daar was Prosperous na driekwart ronde aangekomen en daarmee was de koers ook direct gelopen.

Vanuit leidende positie controleerde Prosperous de koers en richting de finish nam de ruin definitief afscheid van de concurrentie om freewheelend te finishen in 1.13,3 over 1.900 meter.

De zege in dit onderdeel van de Gold Serie was goed voor 4.400 euro.

Klik hier voor de koers van Prosperous!

foto: Facebook

Prosperous wint het legendarische Graf Kalman Hunyadi RennenWenen, 18-10-2020

Twee weken na zijn zege in het Banks Rennen op de baan van Hamburg trad Prosperous aan de baan van Wien Krieau. Op de baan in het Leopoldstadt district van Wenen stond deze dag het jaarlijkse Graf Kalman Hunyadi Gedenk Rennen op het programma, een koers met een rijke historie en legendarische winnaars zoals Meadow Road, Queen L, Giesolo de Lou, Wellington en Venividivici Joe.

De editie van 2020 werd een prooi voor Prosperous die in handen van Jaap van Rijn naar een duidelijke zege werd gereden. Uiteindelijk finishte de ruin in een kilometertijd van 1.14,6 over 2.600 meter. De zege was goed voor een premie van 10.000 euro en daarmee tilde Proserous zijn totale verdiensten over de 200.000 euro grens.

Prosperous kwam begin dit jaar via trainer Henk Grift in ons bezit, Vanaf dat moment is het koersen met de Zweedse ruin een aaneenschakeling van plezier geweest. Bij zijn Nederlandse debuut zegevierde Prosperous direct twee keer op Nederlandse bodem. Daar kwamen later in het seizoen nog zeges in Frankrijk, Zweden. Duitsland en nu ook Oostenrijk bij. In amper 10 verdiende Prosperous ruim 73.000 euro!

foto: Facebook

Prosperous wint Banks Rennen in HamburgHamburg, 04-10-2020

Op zondag 4 oktober stond de baan van Hamburg Bahrenfeld in het teken van de Grand Prix van Duitsland. In het omlijstende programma kwam onze Prosperous aan de start in het met 10.000 Euro gedoteerde Banks Rennen.

Na de start liet Prosperous het eerste geweld om de leiding even aan zich voorbij gaan maar bij het ingaan van de eerste bocht stoomde de ruin drie dik naar de leiding. Daarmee was de koers gelopen want vanaf de leidende positie domineerde Prosperous zijn tegenstanders en zegevierde de ruin afgetekend.

Na 1.680 meter rolde er een kilometertijd van 1.11,8 uit de chronometers. Deze zege leverde een cheque van 4.500 euro op waarmee de totale winsom van de de Zweeds gefokte ruin uitkwam op 192.954 euro. De pikeur van dienst was Jaap van Rijn!

foto: Team Huybers

Opnieuw winst voor Ismael F BokoWolvega, 25-09-2020

In de laatste koers van de laatste meeting van de maand september op de baan van Victoria Park in Wolvega behaalde Ismael F Boko de 9e overwinning uit z’n carrière. De zoon van Virgill Boko en Temple Boko was de snelste in de Prix Equidia.fr, een koers over 2.600 meter.

Patrick de Haan hield zijn pupil keurig in het tweede spoor en liet het geweld om de koppositie aan zich voorbij gaan. Pas in de laatste bocht trok Ismael F Boko ten strijde. Ismael F Boko leek op een eenvoudige overwinning af te stevenen maar moest zich nog tot het uiterste strekken om zich de aanstormende Red Light DC van het lijf te houden. Op de meet bleef er net voldoende over voor de derde zege van het seizoen.

Uiteindelijk rolde er een kilometertijd van 1.15,8 van de chronometers en mocht Ismael F Boko 1.000 euro aan zijn winsom toevoegen. Die komt daarmee uit op 13.220 euro.

Klik hier voor de koers van Ismael F Boko!

foto: traberfan

Lucratieve zomer voor ProsperousBerlijn, 20-09-2020

Na de perikelen rondom het Corona-virus kwam het drafsportseizoen in Europa langzaam weer op gang. Veel dravers waren in het voorjaar uitgeweken naar Zweden. Ook Prosperous koerste in het voorjaar in het Scandinavische land waar hij hij met een zege en klasseringen behoorlijk indruk maakte.

Na het Zweedse avontuur week Prosperous uit naar Berlijn en Vincennes en ook op deze banen liet de zesjarige ruin z’n publiek in bewondering achter.

De eerste koers op de baan van Berlin Mariendorf was op 16 augustus toen Prosperous aantrad in een onderdeel van de Gold-Serie. In het nummer over 2.000 meter uit de banden liet Prosperous er geen twijfel over bestaan wie in deze koers de sterkste was. In 1.12,6 finishte Prosperous een straat voor de concurrentie. De zege was goed voor 4.400 euro! In dit nummer werd Juan les Pins knap derde!

klik hier voor de video van deze koers

Een kleine twee weken later behaalde Prosperous een mooie vierde plaats op de baan van Vincennes. In de Prix de Perpignan liep hij daarbij een kilometertijd van 1.12,7 over 2.100 meter en verdiende de ruin ruim 3.200 euro!

Prosperous kwam ook in actie tijdens de Derby Woche in Berlijn. Daar startte de ruin in de Pferdewetten.de – Trophy Derby-Marathon, een nummer voor de stayers over 3.240 meter.

In dit nummer voor paarden met de lange adem had Prosperous geen partij en finishte hij opnieuw met grote voorsprong op de rest van het veld. In 1.14,1 uit de banden won Prosperous aan 1 tegen 1 op de totalisator. De winst was dit keer goed voor een premie van 6.600 euro.

klik hier voor de video van deze koers

De winsom van Prosperous staat nu op 187.454 euro. Van dit bedrag won hij ruim 53.000 euro sinds het begin van dit jaar. Het paard staat in training bij Henk Grift!

foto: privé

Juan les Pins in topvormBerlijn, 20-09-2020

Juan les Pins steekt in de vorm van z’n leven. De vierjarige hengst van Expo Bi en Pine Spirit schreef in de maand september twee hoog gedoteerde koersen op zijn naam. Beide keren was de baan van Berlin Mariendorf de plaats van handeling.

De reeks begon op 6 september met een zege in het Equine Auktionsrennen für Vierjährige met een totale dotering van ruim 29.000 euro. In het nummer was Juan les Pins een ruime maat te groot voor zijn concurrenten. Na 1.900 meter finishte hij in een kilometertijd van 1.13,0 over 1.900 meter. De dadendrang van de jonge hengst was in dit nummer genoeg voor een eerste prijs van liefst 13.200 euro.

Twee weken laten stond Berlijn in het teken van de Duitse Derby en in het omlijstende programma stond o.a. de IDEE Kaffee Derby Revanche 2019 op het programma. Opnieuw moesten de paarden onderweg over 1.900 meter en wederom toonde Juan les Pins zich de snelste voor Jason Dragon (Robin Bakker) en Ikarus Love (Rick Ebbinge). Juan les Pins werd werd gereden door Jaap van Rijn. Dit keer toverde Juan les Pins opnieuw een kilometertijd van 1.13 rond op de chronomeneters. Dit keer werd de prestatie beloond met 11.000 euro.

Juan les Pin verdiende dit jaar inmiddels ruim 35.000 euro. Zijn totale winsom staat nu op een kleine 81.000 euro. De volgende opdracht voor Juan les Pins is op zondag 4 oktober als hij een start zal maken in de, met 40.000 euro gedoteerde, Grote Prijs van Duistland.

klik hier voor de video van de winst van Juan les Pins in het Equine Auktionsrennen

klik hier voor de video van de winst in de IDEE Kaffee Derby Revanche

foto: Team Huybers

Eerste zege na Corona break voor Ismael F BokoWolvega, 03-07-2020

Op Victoria Park Wolvega werd afgelopen vrijdag een herstart van het drafsportseizoen gemaakt. Na de verplichte Corona-pauze stonden er op de Friese baan 8 koersen op het programma, De herstart leverde direct een mooie overwinning op voor Ismael F Boko.

De Virgill Boko-zoon schreef de slotkoers van de meeting, de Prix Salori Paris op zijn naam. In handen van zijn trainer Patrick de Haan troefde de vijfjarige ruin zijn concurrenten af in een mooie kilometertijd van 1.15,1 over 2.100 meter. De winst in dit nummer was goed voor een premie van 2.000 euro. Onze Just Be Proud completeerde het succes door als tweede over de meet te gaan terwijl Jersey Muscles zich als vierde wist te plaatsen.

Ismael F Boko was n azijn laatste koers in november 2019 even aan de kant gegaan. De ruin had lichte problemen en verdiende een korte pauze. Zijn rentree liet vanwege de Corona-perikelen langer op zich wachten dan gepland maar trainer de Haan had al aangegeven dat Ismael F Boko sterker terug zou komen dan ooit. Daarmee kreeg de Haan gelijk. Ismael F Boko heeft nu een winsom van 11.470 euro en een record van 1.14,8.

foto: Facebook

Eerste Zweedse zege voor Coutinho een feit!Jägersro, 26-05-2020

Op drafsportgebied is Zweden een uitzondering in Europa. In Zweden is de drafsport een volwaardige bedrijfstak en dat oogpunt is het koersen zonder publiek in het Scandinavische land allang gemeengoed. Ook de koersen op de baan van Jägersro vormen daar geen uitzondering op.

Afgelopen dinsdag (26-05) wist Coutinho er in het achtste onderdeel van de meeting, een leerlingenkoers, zijn eerste overwinning te behalen. In een kilometertijd van 1.15,9 over 2.140 meter toonde de ruin zich de sterkste in een veld van elf! De zege leverde een premie op van 30.000 Zweedse kronen. In dit nummer werd Coutinho gereden door Gustav Johansson.

Coutinho is een vierjarigen ruin van Zola Boko uit de Conway Hall-merrie Belle Boko. Het werd is gefokt door Jan Johansson uit het Zweedse Vara. Wij kochten Coutinho in 2017 op de Zweedse Kriteriauktion. Daarna verhuise de ruin naar de stallen van Patrick de Haan voor wie hij ook zijn eerste starts afwerkt. Momenteel staat Coutinho bij Patricia v.d. Meer in het Zweedse Sjöbo van waaruit het paard nu zal koersen in zijn geboorteland.

foto: Hamburgtrab.de

Kia ora wint op de baan van HamburgHamburg, 24-05-2020

Terwijl het koersen in Nederland nog niet is toegestaan door de Sybrand van Haersma Buma van de veiligheidsregio Friesland hebben de banen in bij onze oosterburen de draad langzaam weer opgepakt. Afgelopen zondag was het de beurt aan de baan van Hamburg Bahrenfeld.

Voor ons boekte Kia ora bie die gelegenheid direct een mooie overwinning. De vierjarige merrie van Trixton uit Key of Life Diamant schreef in de Duitse havenstad het Dorema Rennen op haar naam. In handen van Jaap van Rijn finishte Kia ora in een kilometertijd van 1.16,5 over 2.200 meter.

Voor Kia ora was het de vierde overwinning uit slechts elf starts!

foto: Team Huybers

Imponerende zege Prosperous JägersroJägersro, 04-04-2020

Terwijl in de rest van Europa niet gekoerst mag worden gaat de sport in Zweden volop door. Afgelopen zaterdag stond er op de baan van Jägersro een compleet programma op de rol en in het negende onderdeel van de meeting kwam onze Prosperous aan de start.

Trainer Henk Grift had vooraf op de Zweedse TV aangegeven dat Prosperous het beste paard is dat hij ooit in training heeft gehad. Maar met startnummer 12 in dit sterke veld was deze opdracht geen “walk in the park”voor de ruin, aldus Grift!

Na de start bracht gastrijder Björn Goop zijn troef rustig op de benen en sloeg vanaf de laatste positie de ontwikkelingen in de koers gade. Daarna stuurde Goop zijn paard in het tweede spoor tot naast de leider. Dit bleef zo tot bij het uitkomen van de laatste bocht. Daar zette Goop de aanval in. In een hevig gevecht nam Prosperous met nog 100 meter te gaan de leiding over van Niky Flax en ging zegevierend over de meet.

Na 2.140 meter verscheen er een mooie kilometertijd van 1.13,5 over 2.140 meter op de chronometers. De prestatie leverde premie van 125.000 Zweedse kronen op. Daarmee komt de totale winsom van Prosperous nu uit op Sek. 1.775.429. Prosperous verdiende tevens een ticket voor de grote finale van de Silverdivisie op 30 mei te Solvalla!

foto: Dilling Design

Jawis onklopbaar bij start nieuwe seizoen ZEturf Arena AlkmaarAlkmaar, 01-03-2020

Al direct bij de opening van het nieuwe seizoen op de drafbaan van Alkmaar welke vanaf dit jaar de naam ZEturf Arena draagt heeft Jawis, met winst in de Rioolmeesters-prijs, opnieuw zijn visitekaartje afgegeven. 

De manier waarop Jawis het nummer in zijn voordeel wist te beslissen mag gerust imponerend worden genoemd. Direct na de start streed Jawis met Joan Hanover om de leiding en wist die na de eerste bocht overtuigend te pakken. Daarmee was de koers in feite gelopen.

Met name Gufo Greenwood drong wel aan maar kon Jawis niet van zijn stuk brengen. Handsome Guy was de tweede die het probeerde maar ook hij kon geen potten breken. Jawis denderde sterk door en liep zienderogen weg bij de overige deelnemers om zeer eenvoudige ter zege te gaan.

Jawis finishte uiteindelijk in een kilometertijd van 1.18,8 over 2.060 meter. De zege was goed voor 550 euro prijzengeld en daarmee tilde Jawis zijn totale verdiensten 5.170 euro. Voor de door Dhr. Couperus gefokte ruin was het de derde overwinning uit tien starts!

Klik hier voor de koers van Jawis!

foto: Hippodrome Hyeres

Opnieuw winst voor Flabbergasted in Zuid FrankrijkHyeres, 01-03-2020

Op de schitterende piste van het Zuid Franse Hyeres heeft Flabbergasted zijn tweede zege van het seizoen behaald. Na de winst van begin januari in Toulouse was Flabbergasted dit keer de snelste in de Prix de Beme Art Studio in Hyeres.

In het nummer over 2.825 meter werd de ruin gereden door Tony le Bellier. Hij stuurde de fraaie Flabbergasted ter zege in een kilometertijd van 1.15,2 hetgeen tevens een nieuw record betekende.

Deze zege leverde een prettige cheque van 5.850 euro op en daarmee tilde Flabbergasted zijn totale verdiensten naar ruim 45.000 euro. De ruin werd door Arnold Mollema gefokt uit Qualypso Jiel en Tess Merett!

foto: Remon Stroomer

IJzersterke zege voor Just Be Proud op Victoria ParkWolvega, 21-02-2020

Op de baan van Victoria Park Wolvega heeft Just Be Proud een even sterke als imponerende zege behaald in de Payday Winners Mile. In de koers over de sprintafstand van 1.609 meter toonde Just Be Proud de snelste tijd van de avond en dat betekende tevens een recordverbetering van liefst 1,9 seconde!

De winst was vooraf geen uitgemaakte zaak want met de aanwezigheid van paarden als Arwen As en Aragorn As stond Just Be Proud bepaald niet “licht” in deze koers. Ondanks dit feit wist de vierjarige merrie haar concurrenten in een zinderende finale op de knielen te krijgen en er met de winst vandoor te gaan.

Voor Just Be Proud betekende het de vierde zege uit tien starts. Hierin verdiende de merrie ruim 8.200 euro. Just Be Proud werd door Klaas de Wrede gefokt uit de legendarische Timoko en de merrie Proud Wood. Ze werd door ons aangekocht tijdens de eerste editie van de Wolvega International Yearling Sale.

Klik hier voor de koers van Just Be Proud!

foto: Netcosports

Prosperous wint Prix de Bracieux op VincennesVincennes, 17-02-2020

Prosperous heeft ook zijn derde start voor ons in de volle winst omgezet. Nadat de ruin zijn eerste twee starts in Nederland afwerkte was de heilige grond van Vincennes het decor van zijn derde start en overwinning.

In de Prix de Bracieux, een koers over 2.850 meter voor paarden met een winsom toto 154.000 euro, rekende Prosperous af met 13 concurrenten. Dat deed de ruin in een kilometertijd van 1.13,6 uit de banden. De zege was goed voor 19.350 euro.

Prosperous is een zoon van de Fransman Prodigious uit de Super Arnie-merrie Glorify. Sinds Prosperous in ons bezit is verdiende hij 28.850 euro. Het paard wordt getraind door Henk Grift. Bij zijn zege in de Prix de Bracieux werd Prosperous gereden door Dominique Locqueneux.

Klik hier voor de koers van Prosperous!

foto: Hippodrome Cote d’Azur

Do it Again tilt winsom over de 2 ton grens!Cagnes sur Mer, 07-02-2020

Met een sterke 3e plaats in de Prix Polygone Saint Jean heeft Do it Again zijn winsom over de 200.000 euro-grens getild. In een prachtige koers over 2.925 meter, die was uitgeschreven voor paarden met een winsom tot 230.000 euro, verweerde Do it Again zich op sterke wijze.

Na een rustige start stuurde pikeur David Bekaert zijn pupil naar het front en daar bleef Do it Again tot in het laatste rechte stuk. Toen het spel op de wagen kwam hoefde Do it Again alleen grootverdiener El Villagio en Eden Basque voor zich te dulden.

De klassering was goed voor ruim 4.600 euro. In zijn twee eerdere klasseringen dit jaar was Do it Again ook geplaatst en met de prijs van vandaag komen de verdiensten nu uit op 200.840 euro!

Do it Again is in gezamenlijk bezit met Arnold Mollema.

foto: Team Huybers

Prosperous oppermachtig in le Cheval d’Or / Het Gouden PaardenWolvega, 07-02-2020

Op Victoria Park Wolvega stond afgelopen vrijdag 7 februari alles in het teken van het Drafgala. Het is inmiddels traditie dat op deze avond ook de koers om het Gouden Paard (le Cheval d’Or) wordt verreden, een koers die de beste paarden van Nederland naar de Friese drafbaan trekt!

De editie van 2020 werd een prooi voor onze Prosperous. Nadat de zwarte ruin begin dit jaar in ons bezit kwam won hij al het Midwintercriterium maar de zege in het Gouden Paard was wellicht nog imponerender.

Prosperous kreeg het in deze koers over 2.600 meter uit de banden niet cadeau. Na een bliksemstart van Dean Bros moest Prosperous behoorlijk strijd leveren om uiteindelijk de koppositie te veroveren. Eenmaal daar aangekomen behield de ruin de leiding en dicteerde hij de koers. Als een grootvorst liep Prosperous in de slotmeters bij zijn concurrenten weg om uiteindelijk sterk te winnen in een kilometertijd van 1.15,2.

De zege was goed voor een premie van 4.500 waarmee zijn totale winsom uitkomt op een ruime 138.000 euro. Prosperous werd gefokt in Zweden waar hij al tot de top van zijn jaargang behoorde. De ruin is inmiddels zes jaar en met hem richten we ons op de grotere koersen in Frankrijk en Zweden!

foto: Hippodrome Toulouse

Flabbergasted wint in Toulouse, Do it Again derde in Cagnes!Toulouse, 08-01-2020

We zijn het nieuwe drafsportjaar uitstekend begonnen. Na de winst van Prosperous afgelopen vrijdag op Victoria Park Wolvega, was het deze keer Flabbergasted die voor een overwinning zorgde.

Op de baan van Toulouse schreef de vijfjarige ruin van Qualypso Jiel en Tess Merett de Prix de Vic Sur Cere op zijn naam. In handen van de Fransman Tony le Beller legde Flabbergasted zijn wil op aan een veertien koppig veld. De ruin zegevierde uiteindelijk in een kilometertijd van 1.16,6 over 2.750 meter. Daarmee mocht Flabbergasted 8.100 euro aan zijn winsom toevoegen. Die komt daarmee uit op ruim 38.600 euro.

In het zuiden van Frankrijk behaalde Do it Again een schitterende derde plaats in de Prix de la Cote d’Or. Op de baan van Cagnes sur Mer legde Do it Again de gevraagde 2.950 meter af in een kilometertijd van 1.13,4. De klassering was goed ruim 4.600 euro en daarmee tilde Do it Again zijn totale verdiensten naar 193.000 euro!

foto: Team Huybers

De eerste klap is een daalder waard voor Prosperous!Victoria Park Wolvega, 03-01-2020

Op de baan van Victoria Park Wolvega heeft Prosperous zijn eerste zege voor Draviet Stables behaald. De ruin schreef op de Friese baan het Midwintercriterium op zijn naam. Prosperous deed dat in een koersrecord van 1.13,7 over 2.600 meter. In deze koers werd Prosperous gereden door Jaap van Rijn en verdiende hij 4.500 euro!

Prosperous is onze laatste aanwinst. De ruin van Prodigious uit de Super Arnie-merrie Glorify kwam via trainer Henk Grift in ons bezit. In Zweden verdiende hij zo’n 1.360.000 Zweedse kronen en vestigde Prosperous een record van 1.11,3. In zijn geboorteland koerste Prosperous tegen paarden zoals Speedy Face en Perfect Spirit! Prosperous is de halfbroer van o.a. Disco Volante!

Met Prosperous mikken we op een start tijdens het Prix d’Amerique-weekend op de baan van Vincennes als volgende start!

foto: Dilling Design

Snelle zege voor Jawis op AlkmaarDrafcentrum Alkmaar, 29-12-2019

Tijdens de drukbezochte eindejaarsmeeting op het drafcentrum Alkmaar heeft Jawis de tweede zege uit z’n nog prille loopbaan behaald. In de Koks Group BV – prijs was de ruin de baas over de zevenkoppige concurrentie en versloeg hij o.a. de favoriet Bella del Sol. Jawis liet een voor Alkmaar snelle tijd van 1.17,0 over 1.720 meter noteren en verdiende met zijn zege 550 euro.

Het was de tweede opeenvolgende zege voor de driejarige ruin van Abano As en Flash Hanover die nu, na 8 starts, 3.650 euro op de teller heeft!

foto: Hippodrome Cote d’Azur

Opnieuw winst voor Do it Again in Cagnes sur MerCagnes sur Mer, 27-12-2019

Do it Again begint zijn naam aardig eer aan te doen. Afgelopen zaterdag (21-12-2019) zegevierde de ruin namelijk voor de dertiende keer. Het leeuwendeel van deze overwinningen kwamen tot stand op de baan van Cagnes sur Mer en ook de winst in de Prix des Brehea vond plaats op de Zuid Franse baan. Omdat we deze winter geen eigen stal in Cagnes sur Mer hebben is Do it Again voor het winterseizoen gestald bij Davis Bekaert. Onder supervisie van Arnold Mollema traint de Fransman hem en brengt hem ook uit in de koers. Ook bij deze zege was Bekaert verantwoordelijk voor het stuurwerk.

De dertiende zege kwam, zoals gezegd, tot stand in de Prix des Brehea, een koers over 2.950 meter waarin Do it Again vanuit het tweede band moest vertrekken! De ruin zegevierde in een veld met zestien paarden en toonde daarbij een kilometertijd van 1.14,3. De zege was voor 12.600 euro en daarmee tilde Do it Again zijn totale verdiensten naar 188.480 euro.

Do it Again is inmiddels zes jaar. In 2013 zag hij bij ons het levenslicht als zoon van Singalo en New Creation (1.13,0 – €. 178.740). De ruin is in gezamenlijk bezit met Arnold Mollema.