Over Draviet Stables

Over Draviet Stables

Draviet Stables werd in 2009 opgericht. Met de Duitse merrie Garonne werden de eerste schreden op het pad van de drafsport gezet. Met de komst van de hengst Marco di Jesolo betrad Draviet Stables ook de fokkerij en die tak werd later uitgebreid met de komst van enkele toonaangevende Amerikaanse fokmerries. Daarmee was Draviet Stables actief op alle vlakken van de drafsport.

Na deze beginperiode werd de focus verlegd naar het koersen en verdween de fokkerij-tak naar de achtergrond. Vanaf het begin lag de focus op het koersen op hoogste niveau in binnen- en buitenland. Via trainer Arnold Mollema werden enkele topdravers aan de stal toegevoegd en werden de eerste internationale successen geboekt.

De eerste draver die zich op Europees niveau wist te handhaven was More Caviar. De hengst wist zich, met een zege in de selecties, te plaatsen voor de finale van de Duitse Derby en koerste later in zijn loopbaan ook met succes in Noorwegen, Zweden en Denemarken. More Caviar zorgde ook voor de eerste zege op de heilige grond van Vincennes, de drafbaan in Parijs toen hij daar de Prix de Rennes won!

Onder de auspiciƫn van Arnold Mollema werden ook de eerste stappen in de Franse drafsport gezet. Na een aarzelend begin monde dit uiteindelijk uit in een aantal grote successen. Het leeuwendeel van deze successen in Frankrijk komt voor rekening van Do it Again. De ruin wist inmiddels 13 keer op Franse bodem te winnen en hij verdiende er tot dusver ruim 188.000 euro.

Inmiddels heeft Draviet Stables ook vaste voet op Zweedse bodem. Via trainer Patrick de Haan werden enkele Zweedse dravers aangekocht die momenteel met succes actief zijn op de Zweedse drafbanen! Een andere peiler is het koersen met Franse dravers op de baan van Victoria Park. Dit Friese bolwerk is uitgegroeid tot een vaste basis voor koersen waarop door het Franse publiek gewed kan worden. Het gevolg daarvan is grote wedomzetten en lucratieve prijzen waardoor het koersen met Fransen paarden er zeer aantrekkelijk geworden is.

Met onze laatste aanwinst, de ruin Prosperous, richten we ons opnieuw op het allerhoogste niveau in Europa. Met zijn winsom van ruim 200.000 euro en record van 1.11,3 koerst Prosperous nu voor ons op de grote banen in Europa!