over Draviet

 Home / over Draviet

Over Draviet Stables


"Nieuw elan in de drafsport" is onze slogan en we voegen graag de daad bij het woord.


Met de aankoop van de fokmerrie Junior Miss hebben we in 2009 de eerste stappen in de drafsport gezet. In de beginfase van Draviet Stables hebben we ons gericht op zowel de sport als de fokkerij van harddravers. Anno 2015 hebben we de focus verschoven naar alleen de sport. Met onze hengst Marco di Jesolo hebben we echter nog steeds een troef in de fokkerij.

 

De eerste stappen in de sport hebben we gezet met de aankoop van de Duitse merrie Garonne. Op de Breeders Crown Eliteauktion in Gladbeck viel ons oog op deze elegante merrie. Zowel qua exterieur als pedigree voldeed ze aan al onze strenge criteria; en meer dan dat! De merrie behoorde namelijk direct tot de top van haar jaargang in Duitsland. We mogen dus gerust spreken van een vliegende start.

 

Met de komst van de hengst Marco di Jesolo hebben we een derde tak in de drafsport opgebouwd. De zoon van Daguet Rapide en Via di Jesolo was in zijn debuutjaar 2012, direct de populairste hengst van Nederland, dus ook dat begin was voortvarend. Ook in het dekjaar 2013 en 2014 was Marco di Jesolo onveranderd populair bij de fokkers. Inmiddels hebben diverse nazaten het levenslicht gezien en zijn de resulaten van de eerste jaarlingveilingen waarop de producten van Marco di Jesolo werden aangeboden bijzonder goed te noemen.

 

Vanaf 2015 hebben we de focus richting de sport verschoven. Nadat de eerste successen met Garonne bracht More Caviar opnieuw succes. De hengst behoort eveneens tot de top van zijn Duitse jaargang en speelde een rol van betekenis in Duitse Derby waarvan hij een Vorlauf won. Voor dit jaar hebben we, na More Caviar, opnieuw een kanshebber voor de Duitse klassiekers op stal. Met aan de aankoop van Flashback (50%) spelen we wederom een belangrijke rol in de grote Duitse nummers. Flashback wist een Trial van het Adbell op zijn naam te schrijven en in het hoofdnummer werd de hengst tweede na een ongelukkig koersverloop. Ook Fendi Draviet heeft zich inmiddels gemeld voor de grote nummers. De driejarigen staan allen in training bij Arnold Mollema op zijn entrainement naast de drafbaan in Wolvega.

 

Met Go Follow Draviet, Gaia Draviet en Graniet Attack hebben we ook drie paarden in training staan om deel te nemen aan de klassiekers voor tweejarigen. In het Noord Hollandse Schagerbrug worden deze driejarigen getraind door vader en zoon Langeweg en hun team.

 

Draviet Stables kiest steeds voor het hoogste niveau en het beste voor onze paarden. Het welzijn van onze paarden is daarbij echter steeds het belangrijkste uitgangspunt.

Draviet Stables historische feiten

 •  2015
  Met Flashback heeft Draviet Stables een nieuwe troef voor de Duitse klassiekers. Na Garonne en More Caviar is Flashback het derde Draviet-paard in de top van de Duitse drafsport.
 •  2014
  Met Bring it Again zet Draviet Stables haar eerste stappen in de Franse drafsport. Inmiddels koerst ook de vijfjarige More Caviar met grote regelmaat in Frankrijk.
 •  2013
  More Caviar wint zijn serie van de Duitse Derby en plaatst zich daarmee voor de finale van de belangrijkste koers in Duitsland.
 •  2013
  Met de aankoop van More Caviar doet Draviet Stables een belangrijke stap in de richting van de Duitse klassiekers. More Caviar behoort inmiddels tot de top van zijn jaargang.
 •  2012
  Marco di Jesolo wordt bij zijn debuut als dekhengst, direct de populairste hengst van het seizoen in Nederland.
 •  2009
  Met de aankoop van de fokmerrie Junior Miss zet Draviet Stables de eerste stappen in de Europese drafsport!